INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bröllopskategorin så idag får ni en glimt från helgens bröllopsmakeup på Engelholmsslott utanför Stockholm. Inspireras av Veronica och Andreas bröllop, som koordinerades av Fanny Staaf event!
makeupartist stockholmUnder mina 18 år som Makeup Artist har jag hunnit vara på de flesta slott runtomkring Stockholm men Engelholmsslott har inte varit öppet för abonnerade bröllop särskilt länge. Slottet ligger ca 1 h utanför huvudstaden och i helgen var första gången jag var på plats. Ett otroligt fint slott!

bröllopssminkning makeupartistbrllopsklänning

När man anlitar mig för ett bröllop börjar man alltid med en konsultation ett par veckor, ibland månader, före bröllopsdagen. Det är nyckeln för att delvis få att känna sig trygga med varandra men framförallt för att bestämma bröllopslooken och sätta detaljerna inför bröllopet.

På så sätt kommer vi kunna anpassa makeupen snabbt och flexibelt efter känslan på själva bröllopsdagen.  Då kan bruden känna sig trygg i att resultatet kommer bli bra trots att man ger Makeup Artisten svängrum om något måste ändras.

bröllopsmakeup naturlig stockholmVeronica’s bröllopsmakeup. En klassisk look, med fokus på en naturligt fräsch hud med glöd. De bästa dragen ska framhävas samtidigt som helhetsintrycket ska lysa skönhet inifrån.


sminkning tärnaPå bröllopsdagen brukar jag alltid rekommendera att man gör håret först och makeupen sist. Under tidig morgon tog jag därför mig an brudens tärnor och mor. Brudens hår gjordes undertiden av Dominika Newelska som jag samarbetar tätt med.

engsholmsslottNär alla skönhetsdetaljer, kläder och accessoarer var på plats, stod en first look-fotografering på schemat. Bruden hade bokat till en touch up efter det momenten vilket var ett smart drag eftersom en hel del tårar fälls under just det momentet. Så jag stannade på plats tills straxt innan vigseln!

En glimt av produkter som kan dyka upp i en av mina bröllopsmakeuper. Jag har många favoriter och allt varierar beroende på vem jag har framför mig i stolen men här har du tre trogna ess som följt med mig genom alla år:

By Terrry, Cellularose Brightening Cc Lumi Serum | Glow & fukt med primer egenskaper. (länk lyko)
Bareminerals, Hydra-Smoothing Lipstick Grace | En flexibel, flirtig peachrosa-nyans som sitter (länk lyko)
Lancome, Lash Idôle Mascara Waterproof | En favorit som numera finns i vattenfast formula! (länk lyko)

Det är högt och lågt när det kommer till prisklass på produkterna jag använder men kvalitén tummar jag aldrig på!

/Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar