INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL BONTI & MEDS.

Så var det dags att kliva in i vecka 40, sista veckan av graviditeten! Det betyder att det är 6 dagar kvar till BF och att han kan komma i stort sätt när som helst nu. Om man ska följa beräkningarna i gravidappen jag använder, preglife, så är vår pojk nu 51 cm och väger circa 3,39 kg. Galet att han får plats där inne!

274  av 280 dagar av graviditeten är gjord, vilken resa det varit!

Det är ganska så ovanligt att bebisen kommer på den beräknad födelsedagen. Det är endast 5% av alla barn som gör det tydligen. Därför var jag alldeles stensäker på att han skulle komma tidigare eftersom både min mamma och min syster haft det så vid sina första graviditeter. Än är inte veckan slut i och för sig men nu känns det som att han aldrig ska komma ut, haha. Kanske slutar med att jag får gå över 2 veckor och att vi landar i 2022 istället. Vem vet!


De senaste veckorna har i vilket fall varit ganska så lugna. Jag har mått superbra i kroppen och varit rätt så harmonisk då jag haft huvudet med mig. Jag har hunnit med ett biobesök, firat en minijul med familjen, vandrat runt på skansens julmarknad och fått bli fin i håret hos frisören. Dessutom har jag kunnat fullfölja ett par samarbeten som jag haft i mina socialamedier-kanaler vilket har varit skönt. Oftast brukar det vara tuffare mot slutet säger dom så jag får vara tacksam över att jag nog är en sån där “tvärtom-tjej” som barnmorskan utbrast under senaste besöket.


Någonting säger mig dock att det kommer bli lite tuffare de kommande dagarna. Jag märker att jag blivit mer vätskefylld än innan och stödstrumporna går varma här hemma då allt börjat svullna allt mer. Nätterna har blivit lite mer oroliga då ingen ställning är bekväm längre men tacka vet jag gravidkudden som ändå gör det möjligt att sova. Utöver det så är allt preppat hemma. Skötbädden är på plats, spjälsängen uppställd, napparna är färdig kokade och blöjorna tar över i badrumsskåpen. Vi är så redo!

Håll nu tummarna för mig att detta blir den sista graviditetsuppdateringen tills bebis föds. 🙂 Stor kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar