INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, GLOWiD, BANGERHEAD

Det gäller att använda sitt tränade Makeup Artist-öga när man testar runt bland alla nyheter som lanseras på skönhetsmarknaden varje säsong. Jag älskar det och delar gärna med mig av mina favoriter som jag hittar varje månad! Idag är det dags att visa upp mina smultron från maj.

1. Vegan kombucha tea essence | 2. Lip liner Nude Berry | 3. Blotting powder

Vad innebär Månadens Favoriter?
Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya skönhetsprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig genomgång och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.Fler produkter använda i looken:

CCC Cream (Warm Light) 
Bye Bye Under Eye Concealer 20.0 Medium
Blotting powder + Setting brush
Solpuder Tierra
Highlighter Cava
Multi-Stick Limited Edition Palette (At Last, In the city och Cosmic Dancer)
Marking brow pen (Soft brown) 
Tint & Fiber Brow Gel, (Neutral Soft Brown)
Ögonskugga HM
Cream Shadow Georgette
Lash Clash Extreme Volume Mascara
Lip Glacé Hydrating Balm Gloss Berry Bliss
Lip liner Nude Berry

Vegan kombucha tea essence Dr Ceuracle1# Vegan kombucha tea essence | Dr Ceuracle

Det här är en nyfunnen älsklingsprodukt som kompletterat min hudvård under hela maj månad och den kommer att stanna i badrumsskåpet! Det här är en av de bästa hudvårdsprodukterna jag hittat på länge och jag på riktigt märker skillnad när jag inte använt den i rutinen och känslan på huden efteråt är svårslagen! Man blir så mjuk och återfuktad … nästan sammetslen på huden! Det är en produkt som UTAN tvekan blir en Månadens favorit! 

Kort om produkten
Kort om produkten så är det en essence som du petar in mellan rengöringen eller ansiktskrämen för att få en extra fukt- och glowboost till huden. Har du en mer avancerad hudvård petar du in den mellan ansiktsvattnet och ditt serum. Precis som namnet antyder så är Vegan Kombucha Tea Essence en vegansk essence som egentligen kan användas både som toner, essence och fuktmask. Essencen innehåller bla Kombucha (som min hud älskar!) som är rikt på B-Vitaminer som B2, B6 och B12 som hjälper som sagt till att ge huden ordentligt med återfuktning och glow.

Varför är Kombucha magiskt på huden?
Kombucha är ett fermenterat te som framställs med hjälp av Kombuchasvamp. Det är egentligen en mjölksyra-bakteriekultur som man faktiskt kan odla fram själv hemma (supergott och nyttigt att dricka). Som en ingrediens i hudvård har den återfuktande egenskaper och förbättrar hudens elasticitet, hudton och dess struktur. Dessutom ska den både bekämpa rynkor och fina linjer. 

Varför ska du använda en essence i din hudvård? Läs mitt tidigare inlägg här

Pris | Vegan kombucha tea essence kostar 499 kr/ 150 ml och du hittar den bla på Glowid.se

Lip liner Nude Berry Babor2# Lip liner Nude Berry | Babor

För lite mindre än ett år sedan hittade jag en läppenna från Babor som jag helt glömt bort att tipsa er om. Detta är verkligen livets läppenna, en universal produkt som framhäver läppen precis lagom mycket utan att ta över eller synas för mycket. 

En färg som passar i stort sätt alla
Nyansen är ganska så kall när man målar den på handen men jag upplever att den kan bli lite varmare. Nyansen blir alltså lite olika beroende på vem som bär den. Så blir alla läppnyanser egentligen men det är inte alltid förändringen gör sig gott. Den här läppennan, upplever jag däremot, har en färg som faktiskt blir bra vem den än hamnar på. Hållbarheten är lite som alla läppennor, den mattas av efter ett tag och måste bättras på efter några timmar/timme.

Det finns många snygga läppennor där ute men just den här är ett megatips för dig som letar efter en bra läppenna att förgylla sminkväskan med!

Pris | Lip liner Nude Berry kostar 180 kr och du hittar den på Bangerhead.


Blotting powder LH Cosmetics3# Blotting powder | LH Cosmetics

Under mammaledigheten har jag i stort sätt bara använt tunna foundations med mycket fukt, glow och spf i sig vilket gjort mig lite extra glansig. Vissa partier har jag dock inte velat glänsa på, så ett bra puder som mattar ner snabbt har varit ett måste.

Ingrediensen som absorberar olja och glans effektivare än någonsin
LH Cosmetics Blotting powder lanserades för ett ganska bra tag sen nu men pudret har legat i min sminkväska sen dag ett och använts främst de dagarna jag haft lite mindre makeup på mig. Osminkad eller sminkad – det här är ett supertunt puder som kan användas när som och det innehåller Upsalite®, en ingrediens som skulle kunna beskrivas som en tvättsvamp i miniformat som absorberar olja och glans supereffektivt. Jag har skrivit om den här banbrytande ingrediensen tidigare men den gången lanserades den i ett löst puder från ett annat märke.

Ett måste i sminkväskan
Dagens favorit, Blotting powder, är däremot världens första kompakta puder med upsalite vilket gör det snäppet smidigare än den andra produkten! Pudret innehåller hyaluronsyra, lämnar inte ett enda puderspår efter sig och ser verkligen till att matta ner dom oljiga partier SÅ effektivt. Jag har bara svept pudret snabbt över t-zone och vips försvinner allt glans. Du kan dessutom bättra på med pudret flera gånger utan att det ser kakigt ut. Även denna ett måste i sminkväskan.

Pris | Blotting powder hittar du för 379 kr på Lyko.se

Hoppas att du hittar en ny favorit bland produkterna! Kram Lina

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar