Det är inte långt kvar tills Frans blir 6 månader och ska börja med mat så under de senaste veckorna har vi börjat introducera honom för olika smakportioner. Jag skrattar åt mig själv när jag skriver det här inlägget, för så här ambitiös är man nog bara med första barnet. Det har däremot varit ganska så roligt att sätta ihop ett litet matschema så att Frans kunnat få utforska olika smaker.

portionsformar barn
Satt ihop och satt ihop, jag har inte kommit på något själv. Jag började med att googla runt efter inspiration och hamnade sen på ett superbra inlägg på rullavagn.nu som handlade om just mat för små barn. Där stod egentligen allt man behövde veta för att känna sig lite tryggare i starten och där fick jag ett superbra matschema för 6-7 månaders bebisar. Det har varit toppen som introduktion. Efter det har jag varit lite mer kreativt och satt ihop egna sammansättningar av mat. För att göra det hela smidigare beställde jag hem ett par supersmarta portionsformar …

smakportioner bebis
På så sätt kunde jag förbereda 15 små smakportioner i en form på en och samma gång och sedan frysa in allt. Så smidigt eftersom man sedan har kunnat ta fram en kub i taget inför varje måltid. De första dagarna halverade jag dock kuberna för att vänja Frans vid maten så att han inte skulle få ont i magen. Efter några dagar körde jag en hel och nu kan jag ibland köra två kuber om han visat att han vill ha mer.

egna smakportioner bebis
Som sagt, vi får se hur länge jag är så här ambitiös med tanke på hur bra dagens utbud på smakportioner är i butik (finns från 4 månaders ålder) men just nu känns det bra att göra eget.

Portionsformarna kommer i från Tiny Tot och kostar 199 kr på Babyland.se

/Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar