ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

bra vattentåliga mascaror

När sommarsäsongen knackar på dörren så finns det en skönhetsprodukt som jag alltid byter ut. Mascaran! Detta eftersom sommarens varma dagar kräver en mer vattentåligmascara som sitter och klarar av lite högre temperaturer. Det här är mina favoriter som klarar både svett, värme och fukt.

mascara 38 grader
1# High Impact Zero Gravity Mascara Black | Clinique

En mascara som omedelbart lyfter och böjer fransarna med 50 %* —och håller dem lyfta i 24 timmar. För alla hudtyper” – Clinique

Linas recension:
Här har du en av årets hittills bästa nyheter på mascarafronten om du frågar mig, High Impact Zero Gravity Mascara! Detta är mascaran som fick mig att hajja till vid första provtillfället. Det unika med den är nämligen den viktlösa gelformulan med flexibla polymerer som gör att fransarna känns fjäderlätta vilket på riktigt hjälper till att hålla fransarna uppe hela dagen.

bästa mascaran på sommaren

Vad är det som är extra bra med just den här mascaran?
Den böjda borsten tillsammans med den nya formulan lyfter verkligen fransarna och den sitter och framhäver mina något glesa och trötta fransar som ingen annan mascara just nu. Kvalitén är som alltid topp på Cliniques mascaror men det som gör den här bättre en någon av dom tidigare är att den tål regn, svett, fukt och tårar men kan ändå enkelt sköljas bort med varmt vatten (tänk 38 grader-principen.)

Hur upplevs den när den tvättas bort?
Jag älskar den här typen av mascaror som bara släpper efter att man sköljt fransarna med lite varmare vatten. Man rekommenderar alltså inte att ta bort den här mascaran med en makeupborttagning utan bara varmt vatten. Antingen tar du och använder fingertopparna och sköljer varmvatten på fransarna ett par ggr tills mascaran glider av i små korvar eller så blöter du en bomullsrondell med varmt vatten och pressar på ögat några sekunder och torka sedan bort.

Pris | High Impact Zero Gravity Mascara Black kostar 295 kr och hittas på >>Lyko<<

cloud mascara sweed

2# Cloud mascara | Sweed

“Intensiv volym. Definierade fransar. Otrolig längd.” – Sweed

Linas recension:
Varumärket Sweed lanserade sin första mascara förra året som gjorde pangsuccé världen över (läs här) och nyligen lanserades en uppföljare med ny borste. Jag antar att man tar fram den för att göra mascaran lite mer användarvänlig så att man når en bredare målgrupp. Redan vid första användningen reagerade jag på hur otroligt mycket bättre mascaran blev med den nya borsten och formulan gjorde sig så mycket bättre (tycker jag). Mascaran separerar fransarna så fint och nyheten fick genast en plats i sminkväskan.

Vad är det som är extra bra med just den här mascaran?
Jag älskade resultatet av Sweeds första mascara men jag var som sagt aldrig stormförtjust i borsten så den här passar mig så mycket bättre. Dessutom måste jag säga att borsten i kombination med den här formulan är riktigt bra! Mascaran ger en klassisk look med fokus på längd och separation och kan byggas på så att den blir intensiv. Jag var dock nöjd efter ett lager. En väldigt fin svärta har den också. Hållbarheten är den samma som ovan så den varken smular eller kladdar. Sitter jättebra och tvättas av med varmt vatten. Den är med andra ord vattentålig ej vattenfast.

Hur upplevs den när den tvättas bort?
Smidigt! Det går dock inte att tvätta bort den med endast varmt vatten utan en lättare rengöring krävs.

Pris | Cloud Mascara kostar 265 kr och hittas på >>lyko<<

lash idole waterproof

# Lash Idôle mascara water proof | Lancôme

 “En ny revolutionerande, klumpfri mascara som lyfter, ger fyllighet och fångar varje enskild frans” – Lancôme

Linas recension:
En av mina absoluta favoritmascaror genom tiderna lanserades från Lancôme förra året och heter Lash Idôle (Lyko). Gissa om jag blev glad när de i år lanserade en vattenfastversion av den! Mascaran osar inte bara lyx genom förpackningen utan formulan känns även den lyxig och välgjord. Den här mascaran har fungerat bäst på mig när det kommer till att ge den där lilla extra volymen från botten utan att ge ett allt för sminkat resultat. Den har gett volym, längd och separation (allt som den lovas) men håller sig fortfarande naturlig på. Borsten är välgjord, gillar att den är lite hårdare så att man kan trycka fransarna ordentligt uppåt. Det kommer lagom mycket produkt på borsten. Den här mascaran är något för dig som vill ha det där lilla extra utan att sticka ut allt för mycket. Otroligt fin separation.
Vad är det som är extra bra med just den här mascaran?
När man gör en vattenfast version av en riktigt bra mascara tycker jag oftast att man blir besviken på formulan som alltid visar sig vara mindre bra. Det finns få vattenfasta mascaror som håller måttet just därför. Den här mascaran är ett undantag! Den är minst lika bra i formulan och det är lätt att få till samma resultat. Dock kan jag tycka att den faktiskt kan smula av sig lite på mig ibland så det är inte den bästa jag använt i hållbarhetssynpunkt MEN vill du ha ett grymt resultat och en mer tålig mascara än en vanlig så ska du välja denna.

Hur upplevs den när den tvättas bort?
För att ta bort mascaran krävs en bra rengöring för vattenfasta mascaror. Vill du ha bra tips där så har jag skrivit ett bra inlägg som du hittar på länken här -> 4 Sminkborttagningar som tvättar bort din kraftiga makeup i ett nafs!

Pris | Lash Idôle Mascara Waterproof  kostar 299 kr och hittas på >>Lyko<<

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar