INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR PHILIPS AVENT OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL APOTEA

Nu har semestern långsamt glidit över i vardag igen men vilken fantastisk sommar att se tillbaka på. Frans har växt och utvecklats massor och det har funkat så bra att resa trots att det varit svårt att upprätthålla en del rutiner som vi haft hemma. Jag tänker främst på sov- och vilorutiner men en sak som underlättat har varit vår babymonitor med video!

babymonitorEn bild säger mer än tusen ord. 

Ett bra hjälpmedel under småbarnsåren

Jag ägnar ett helt inlägg åt den här monitorn eftersom den snabbt blev den mest använda babyprylen vi har (ja förutom vagnen då). En babymonitor med video var något som stod högt upp på vår prioriteringslista att skaffa när vi fick Frans. Min syster hade en med sina barn och jag tyckte det verkade så himla praktiskt att inte bara kunna höra utan också se. Det vanligaste är kanske dock att skaffa en babyvakt med endast ljud men jag tycker det är SÅ skönt att kunna titta till Frans utan att behöva springa in till honom vid minsta ljud.

Som förälder, blir man nog tryggare och mer chill med tiden men för oss som blivit föräldrar för första gången så har det varit ett enormt bra hjälpmedel som fått oss att slappna av lite mer. Kanske har vi tom blivit lite mer tålmodiga, för många gånger somnar Frans om av sig själv om vi bara låter han vara någon extra minut till.

babyvakt med videoStraxt innan sommaren fick vi möjlighet att testa Philip avents babymonitor med video – nu kan vi inte vara utan den!

Babymonitorn vi använder

Efter en hel del googlande kan jag meddela att Philips Avents babyvakt (länk till Apotea) har fått bäst i test på många sidor. Extra kul i och med att det är just den jag fått möjlighet att recensera. Varför den har fått så bra i tester är bla för sin räckvidd men också för att kameran har en så bra högupplösning, speciellt i mörkret. Personligen älskar jag extrafunktionerna som den har, tex zoom, temperaturmätning och inbyggd nattlampa. Dom har vi använt massor. Det bästa är dock att den har en tvåvägskommunikation eller en så kallad “talk-back”- funktion där man kan prata i föräldraenheten och höra det i babyenheten. Det har varit SÅ bra när vi velat trösta Frans på håll men framför allt för att jag och sambon kunnat prata med varandra när den ena står och nattar och den andra varit i ett annat rum (grymt när man letar napp i mörkret).

philips aventBabyenheten är själva kameran som vi antingen har stående vid Frans säng (eller beroende på vart han sover) och föräldraenheten har en skärm som visar hur han ligger i sängen. 

Så här funkar monitorn

Babyvakten från Philips Avent består av två enheter: Babyenheten är själva kameran som vi har vid Frans säng och föräldraenheten har en skärm som visar hur han ligger i sängen eller om han sover/är vaken. Till dom tillkommer två laddsladdar. Den ena, till kameran, måste alltid sitta i men vill man kan man ju vara lite smart och skaffa en usb-sladd och en powerbank så kan man göra den sladdlös. På så sätt kan man sätta kameran på vagnen om den tex ska stå i trädgården. Har man inte möjlighet till det så kan man enkelt vinkla upp kameran mot vagnen som kanske står en bit bort och sedan zooma in. Funkar också!

TIPS! Något som inte följde med men som vi köpte till efter att vi fått hem monitorn var ett fäste till kameran. Det var tyvärr inget som philips sålde men vi hittade en som passade på amazon – du hittar den här.

babymonitor med videoMonitorn vi använder har en riktigt bra kamera, speciellt i mörkret!

Borde du slå till på en babymonitor med video

Vi skaffade vår monitor (länk till apotea) straxt innan sommaren och jag kan lova att det finns ett före och ett efter. Det kostar en slant om man vill ha en bra monitor men den är värd varenda krona. Vi använder den dagligen hemma och vi har kunnat nyttja den överallt på semestern i somras. Den har underlättat så mycket för oss så den är guld värd! Jag är dessutom säker på att vi kommer använda den massor framöver i takt med att Frans växer sig stor.

Använder du dig av en babymonitor, inget alls eller funderat på att skaffa en? Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar