INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Letar du efter en bra kräm för ditt barns röda kinder? Då har du kommit rätt! Skiftande väder mellan årstiderna innebär alltid röda hakor och torra kinder på barnen. Jag har testat det mesta och hittat tre krämer som kan både lindra och förebygga besvären vid kyla!

bästa krämen på barn i kyla vinterEn av de bästa krämerna vid kyla till min lilla kille där hemma!

Hur skyddar vi barns kinder mot kyla?
Temperaturväxlingar och kyliga dagar under vintern kan vara påfrestande för barns ömtåliga hud. Huden kan bli torr, röd och mer irriterad än vanligt vilket också kan leda till att de slickar sig en hel del runt munnen vilket i sin tur leder till ännu mer irritationer i ansiktet (slickeksem). För att slippa att ytterligare problem som tex eksem kan uppstå är det därför viktigt att skydda barnens känsligaste områden i ansiktet med en skyddande och mjukgörande kräm – gärna en bra barriärkräm!

Vilken kräm ska du använda på ditt barn utomhus?
För att skydda min lilla killes kinder mot kyla har jag testat en hel del krämer men favoriten har utan tvekan blivit Dermalibour+ Barrier Cream från A-derma! Det är en lite bättre barriärkräm (en cold cream) som verkar skyddande och som ser till att stärka hudens naturliga barriärfunktion och isolerar huden från vind, kyla, vatten (t.ex simhall/klor) och yttre påfrestningar. Krämen verkar lugnande för huden. Krämen funkar på alla i familjen och kan användas på alla kroppsdelar. Den funkar toppen och är ett supertips!!

Pris | Dermalibour+ Barrier Cream, kostar 185 kr och går att köpa via länken på lyko.

Tänk på! Eksem och utslag kan bero på många olika saker så har ditt barn långvariga problem eller extrema besvär så ska du alltid uppsöka läkare först!

bästa krämen för barn runt munnen

När Frans var röd runt munnen letade jag efter en bra salva för barn och hittade den här som fungerat bra!

Vilken kräm ska du använda om ditt barn redan är röd och irriterad på huden?
Skulle barnet redan blivit lite röd runt kinder och haka så kan jag varmt rekommendera Repairing Cica-Cream från samma märke! Den kör vi på och den svider inte vilket en del hudkrämer gör på barn har jag märkt. Det är en mjuk kräm som fungerar på alla hudområden som är röda, kliar eller stramar. Den verkar lugnande med egenskaper som kan bidra till snabb lindring och reparation av irriterad hud och hudrodnader. 100% naturligt ursprung dessutom och även den kan du använda på hela familjen.  Grym på exempelvis blöjeksem och torra hudpartier också! Kan användas på ansikte, kropp, ögonlock och yttre slemhinnor på vuxna, barn och nyfödda. Det är den bästa krämen mot torr hud runt munnen som jag hittat hittills!
Pris | Dermalibour+ Repairing Cica-Cream, 50 ml, kostar 185 kr och går att köpa via länken på lyko.

Fler tips för att slippa röda kinder och torra hakor:

  • Undvik att tvätta eller smörja in ditt barn precis innan ni går ut. Det är viktigt att behålla hudens egna skyddande fettlager som ligger på huden och undvika fukt som kyler ner barnets hud.
  • Undvik napp utomhus (om möjligt)
  • Om du tänkt smörja in barnets hud, använd en bra och vattenfri krämDessa två krämer har hjälp oss så jag hoppas du ska tycka de är lika bra! Kram Lina
Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar