INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, ÅJLÉNS, KICKS & SEPHORA

Tro mig, du kommer bli förvånad när du inser hur stor skillnad en brun mascara kan göra i en sminkning! En mascara i brun nyans ger dig inte bara en mjukare och naturligare look, utan kan hjälpa dig framhäva din ögonfärg på en helt ny nivå!

Brun mascaraUpplever du att svart mascara kan se hårt ut ibland? Då kommer vårens bruna mascaratrend vara något för dig!

Nu kanske du tänker att en brun mascara endast är för dom som vill ha en mjukare look? Nej, nej. Det här inlägget är även riktat till dig som älskar att bära bruna, guldiga eller bronziga ögonskuggor. En brun nyans på mascaran kan nämligen ge lite samma intryck och framhäva ögonfärgen så mycket mer än vad en svart mascara kan, trots att den ger en mjukare definition och kontrast till ögat!

Så vem passar bäst i brun mascara?
En brun mascara passar alla men är särskilt smickrande på en lite ljusare hudton, på rödhåriga och framför allt så framhäver den ett par ögon som drar lätt mot hasselbrunt/blått och grönt.

Vilken brun färg på mascaran ska du välja?
Det finns många olika nyanser att välja mellan, från svala bruna till lite varmare. En del bruna har till och med lite inslag av burgundy (lätt vinröd) eller aubergine. Här avgör dina egna hud- och färgton, budget och såklart smak! För att göra valet lite enklare har jag plockat fram mina bästa tips på bruna mascaror. Personliga favoriter, nya lanseringar och ett par klassiker.
Brunsvart/mörkbrun – Har du ett par mörkare ögon eller har väldigt mörka färger överlag tipsar jag om att välja en brunsvart eller en mörkbrun mascara för bäst definition. För en mildare look välj en varmare brun.

Brun – Har du ett par ljusare ögon eller har ljusare drag generellt framhävs du bäst med hjälp av en brun eller en ljusbrun nyans. Upplever du att det blir för milt kan jag tipsa om att komplettera looken med en brun kajalpenna längs med fransraden. Det förstärka effekten!

Brunt med inslag av värme, rött eller aubergine – Har du stänk av guld, grönt eller grått i dina ögon är detta nyanserna för dig! Dom här tonerna lyfter fram din ögonfärg så mycket bättre en vad en svart nyans kan göra!

Tips på bruna mascaror i olika nyanser

1. Glossier, Lash Slick Mascara In Brown | (länk till glossier)
Glossiers ikoniska Lash Slick Mascara kommer nu i en varm brun nyans som blir otroligt fin på dig med oliv till medium hudton. De små fibrerna på applikatorn ger bra separation och längd från rot till spets!

2. Maybelline, Lash sensational Sky high Brown | 159 kr (länk till zalando)
Bästsäljare från Maybelline som ger en fantastisk längd och definition för en billig peng och har gjort succé! Den bruna nyansen är inte släppt i Sverige än men du hittar den bla på Zalando om du följer länken ovan. Nyansen är brunsvart.

3. L’Oréal Paris, Paradise Moonlight Noir Brown | 159 kr (länk till lyko)
Om du är osäker på om du vågar byta från svart till brunt så är Paradise från L’Oréal ett säkert kort. Den här mascara är en klassiker när det kommer till mascaror och pigmenten går i en djupare brunsvart nyans som ger en bra kontrast utan att bli för dramatisk. Passar känsliga ögon.

4. Too Faced, Better than sex mascara chocolate | 359 kr (länk till Sephora)
En av dom stora snackisarna på Tiktok när det kommer till brun mascara just nu är Too faced’s chocolate version av bästsäljaren Better than sex (paradise, mascaran ovan, jämförs med denna som en prisvärd dupe). Färgen är riktigt chokladbrun och blir väldigt naturlig på vid ett lager. Om du vill ha mer volym kan du bygga upp flera lager enkelt med hjälp av dess stora timglasformade borste!

5. Charlotte Tilbury, Push Up Lashes! Mascara “Dream Pop”  | €30.00 (länk till Charlottetilbury.com)
Här har vi en riktigt unik mascara som lyckats göra sig superkänd efter x miljoner visningar på TikTok! Det unika med Pillow Talk Push Up Lashes är färgen som drar åt en bärfärgad brun nyans som blir särskilt smickrande på rödhåriga och brunetter. Dessutom framhäver den bruna och hasselbruna ögon! Mascaran har en keratinförstärkt formula som ger definition, böj och volym.

brun mascara6. Eyeko, black Magic: Cocoa Edit Mascara – Brown | 238 kr (länk till lookfantastic )
Eyekos omtyckta Black Magic mascara har precis släppts i en helt ny kakaobrun, som ger samma professionella resultat i en varmare brun nyans. Den är berikad med närande sheasmör och keratin och arbetar för att konditionera dina fransar för en mjukare, smidigare finish som gör att det känns lika bra även på makeup-fria dagar. Varmare brun nyans.

7. Clinique, High Impact Mascara Black/Brown | 295 kr (länk till lyko)
High impact är en snäll och klassisk mascara som älskas av många då den är både lätt att separera och ger en fin volym med böj. Den bruna nyansen är mörkbrun och ger en intensivare ton vilket passar dig som inte riktigt är redo att ta klivet fullt ut.

8. Sweed, Lash Lift Mascara Dark Brown | 250 kr (länk till lyko)
Den bruna mascaran för dig som vill förlänga fransarna! Bli inte rädd för borsten, den vänjer du dig vid och den är ett måste för att kunna bygga upp längden på det sättet den gör. Sjukt effektiv formula som verkligen imponerar. Mörkbrun nyans.

9. Lancôme, Hypnôse 002 brown | 399 kr(länk till lyko)
Är du ute efter en bra mascara som ger både volym och definition samtidigt som den är lättapplicerad så ska du välja Lancomes klassiker Hypnos. Man blir aldrig besviken på den. Nyansen är brun och kommer vara ett säkert kort om du letar efter en bra brun mascara med kvalité!

10. Dior show, Mascara Waterproof 698 Brown | 450 kr (länk till kicks)
Söker du en brun mascara med mycket volym som är vattenfast så har du Diors ikoniska mascara. Borsten är stor och formulan är byggbar! Nyansen är snarlik ovan och beskrivs bäst som brun.

Vilken skulle du vilja testa?/ Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

5 Kommentarer

  1. Tack för tips, visste inte att Sweed kommit i brunt. Borsten behövde en inkörsperiod hos mig innan vi blev kompisar men nu så! Är blek och blond och har oftast brun mascara, tycker det blir mer naturligt på mig, känner mig väldigt målad om fransarna blir kolsvarta.

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Vad roligt att höra! Kör du oftast brunt eller har du testat mörkbrun? Älskar Sweeds, helt galet vilken fin längd det blir av den. Kram

  2. Mörkbrun och brun, jag har testat båda. För ljusbrunt blir inte bra heller, då drar hela jag åt beige… 😀 Kram

  3. Jag är väldigt blek och ljusblond och vill testa brun mascara jag med 😊 är någon av de du tipsat om vattenfasta eller har du några vattenfasta du gillar?

Skriv en kommentar