INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR KAPPAHL OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL KAPPAHL.SE

En av mina absoluta viktigaste investeringar förra året var att ta hem stilbyrån för en strukturerad garderobsrensing! Med hjälp av en personlig klädstylist gick jag då igenom varenda plagg som jag ägde, både i hemmet och på vinden. Där och då eliminerade vi alla plagg jag inte använde (antingen skänktes dom eller såldes vidare). Det som sedan fick hänga kvar i garderoben var få nyckelplagg med kvalité resulterat i en smart kapselgarderob.

bra plagg till kapselgarderobenVill du se kläderna på så hittar du dom i en reel på min instagram @makeupbylina

Vad är en kapselgarderob?
En kapselgarderob innehåller alltså färre plagg men består av genomtänkta köp av kläder som håller en hög kvalitet, där varje enskilt plagg fungerar med varandra. Kombinationerna blir därför betydligt fler och resulterar i smartare outfitval.

kapselgarderob
Mina senaste nyckelplagg i garderoben
Efter rensningen hade jag en lista på ett par nyckelplagg som jag saknade i min kapselgarderob. En del plagg har tagit tid att hitta, tex den perfekta vita oversize skjorta som passar min överkropp! Men successivt har garderoben kompletterats. Det här är mina 6 senaste plagg som jag beställt i samarbete med Kappahl! Dom har nämligen tagit fram en capsule wardrobe-kollektion vilket gjorde allt lite enklare.

Samtliga länkar nedan är reklamlänkar till kappahl*
1. Randig oversize skjorta* – 399 kr
Ett av mina bästa vårfynd!! Jag älskar oversize skjortor men ibland sitter dom som hus på mig. Den här designen var så snygg och satt precis perfekt så det blev två köp i olika färger. Storlek XS.

2. Vit oversize skjorta* – 399 kr
Jag beställde med andra ord en vit också för jag har letat SÅ länge efter en skjorta som sitter bra! Grymt pris! Kommer missbruka den här. Storlek XS.

3. Bastopp med kort ärm* – 149 kr
Alla behöver en svart t-shirt och det finns miljoner där ute. Den här hade snygg passform, hade bra kvalité och låg bra i pris! Storlek S

4. Bastopp med lång ärm* – 179
Ett av mina mest använda plagg, den randiga tröjan, behövde förnyas. Den här ville jag ska sitta tight så jag beställde en XS (hos kappahl känns en XS som en S skulle jag säga).

5. Jeans high waist tapered* – 599 kr
Ett par raka jeans med högmidja är mitt absoluta favorit plagg. Dom här jeansen satt så fint!! Jag beställde först 36 men fick byta till ett par 34:or. Dom töjer ju sig lite med tiden så det blev ett bra val!

6. Grön cargojacka* – 699 kr
Det bästa till sist. Som jag letat efter en bra cargojacka! Jag har beställt flera stycken olika men när jag väl fått hem dom har dom inte suttit snyggt eller så har designen på dom inte fallit mig 100% i smaken. Den här jackan beställde jag i en storlek större (S) och den satt som ett smäck! Bästa fyndet hittills.

Vilket är ditt bästa nyckelplagg? Hoppas något av dessa plagg kommer göra susen i din egen garderob där hemma! /Lina

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

3 Kommentarer

  1. Jättefint! Tack för bra tips hur man kan matcha allt! Får jag bara fråga vilken storlek du valde på skjortorna? Tusen tack för supertrevlig blogg❣️

Skriv en kommentar