INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL NK.SE

Äntligen är dagen här! Charlotte Tilburys populära skönhetsprodukter har landat på svenska marknaden.
Lär känna de mest omtyckta produkterna och varför de erövrat beautyvärlden. Är de värda all hype? Idag djupdyker jag ner i märket och dess favoriter!

charlotte tilbury sverige


Charlotte Tilbury – Snabb bakgrund

Innan vi dyker djupare in i Charlotte Tilburys alla skönhetsprodukter, behöver du en snabb bakgrund till varför allt är så hypat. Charlotte är först och främst en välrenommerad brittisk makeupartist, som sminkat några av världens mest kända ansikten. Hon har varit en av mina egna förebilder inom smink i många år, främst för att hon alltid varit en av dem som satt flera makeuptrender på catwalken under fashion week.

Charlotte Tilburys makeup-signum är glow, lyster och shine och i samband med att glowtrenden exploderade startade hon en egen youtube-kanal som fick rejäl fart. Ett år senare, 2013, startade hon sitt egna makeupmärke, som snabbt blev omtyckt men det var inte förrän 2016 då hon lanserade 12 ikoniska läppstiftsnyanser efter några av världens kändaste kvinnor som hon sminkat som det slog till ordentligt.

charlotte tilbury recension
Är Charlotte Tilburys produkter värda hypen?

Ja och nej – det finns en hel del olika åsikter om det där ute. Av det jag själv testat hittills tycker jag att det, som för många andra märken, finns både bra och mindre bra produkter i sortimentet. Det som är Charlotte Tilburys grej är att de är extremt bra på marknadsföring och har satsat enormt mycket på sociala medier vilket gjort märket till kanske världens mest hypade skönhetsmärke.

1. Lätta produkter
Det jag gillar främst med produkterna är att de är framtagna för att förstärka, inte maskera och täcka. Det går i linje med dagens makeuptrend och hennes fjäderlätta och blurrande produkter är exakt det som så många uppskattar.

2. Produkter som passar alla
De flesta av produkterna finns i ett bra utbud av färger och universella nyanser som passar de flesta.
Hennes berömda Pillow Talk-serie är ett utmärkt exempel på det. Den har en universell nyans som passar alla och som också erbjuds i olika färgstyrkor. Mer om det nedan.

3. Hög kvalité på sminkprodukterna

Märkets usp tycker jag är kvaliteten bakom makeup-produkterna. Charlotte Tilbury har en gedigen erfarenhet inom skönhetsbranschen och har verkligen tagit fram produkter som speglar hennes makeupstil. Produkterna är effektiva och de produkter som är exceptionellt bra ger alla en strålande finish, har lång hållbarhet och kommer i riktigt bra färger som passar olika hudtoner.

Mindre bra?

De har fått en hel del pisk när det kommer till kvalitén av förpackningar och läst mig till i en hel del recensioner att hudvården kan vara något upphåsad. Det återstår att se i takt med att jag testar mer och mer från märket. Än så länge är jag frälst över det jag testat i sminkväg. Kommit till att älska både läppstiften och setting sprayen (missa inte den även om jag inte nämnt den nedan!).

magic cream charlotte tilbury

Vilka är de mest omtalade Charlotte Tilbury produkterna som du inte får missa?

Charlotte’s Magic Cream 

Ett av Charlotte Tilburys mest hyllade produkter är Magic Cream. Detta ska vara en lyxig ansiktskräm som sägs ge huden en enastående lyster med en djup återfuktning som ska få huden att stråla. Prislappen ligger runt 1120 kr för 50 ml vilket är en rejält slant för det kanske inte lika imponerande innehållet men den är både skön och doftar underbart lyxigt! Snabbrecension. Jag håller på att testa den just nu och mitt första intryck är att det dock kommer vara en grym kräm att applicera innan makeup. Känslan var underbar vid applicering och lämnade en något greppbar, kladdig känsla på huden vilket jag älskar att sminka på. Däremot var känslan inte lika trevlig dagen efter. Huden svider faktiskt lite och misstänker att det är pga de ingredienser som gör huden lite skimrig. Kommer nog inte använda den som en återfuktande hudvårdskräm utan mer som en återfuktande lyx-primer innan smink vid speciella tillfällen! Inte tokimponerad alltså.

Pris | 1120 kr 50 ml >>Du hittar Charlottes magic cream på NK online<<

Charlotte’s Magic water cream

Magic Water Cream är Charlotte’s senaste hypade kräm som blivit överöst av lovord på tex tiktok då den sägs vara en kräm som “läker huden”.  Krämen innehåller Charlottes unika MAGIC 8 MATRIX, en kraftfull blandning av ingredienser som inkluderar hyaluronsyra, vitamin C+E och plump-effect Peptide Complex. Jag håller även på att testa den just nu och i förhållande till magic cream så skulle jag säga att den är både lättare och mer imponeradande i känslan. Ger en underbar textur på huden men kommer behöva använda den längre för att kunna uttala mig mer om den.

Pris | 1120 kr 50 ml >>Du hittar Charlottes magic water cream på NK online<<

Beauty Light Wand makeupbylinaBeauty Light Wand – Highlighter 

Är det något hon är omtalad för så är det glow och lyster. Därför bara måste du testa hennes highlight-produkter, om det är din koppte! Hennes pudervarianter är så fina och har en så fin finish! Beauty Light Wandsen fick jag testa för första gången i går och jag älskar formulan. Kan inte vänta på tills jag får testa produkterna på kund!

Pris | 450 kr >>Du hittar produkten här online på NK<<

Hollywood Flawless Filter 

Om du drömmer om att ha den där kändisglowen som Charlotte Tilbury alltid trollar fram så ska du testa Hollywood Flawless Filter. Det är en av de mest hyllade produkterna och är dessutom mångsidig! Basen är tunn och fungerar både som en primer, highlighter eller kan användas ensam för att ge huden en lätt utjämnande glow. Jag skrev om en populär och prisvärd dupe till den här produkten i ett tidigare inlägg. Så vill du inte lägga en förmögenhet på att få detta resultat så kan du spana in den. Jag har inte testat Hollywood Flawless Filter själv men hoppas att få göra det snart!

Pris | 580 kr >>Du hittar produkten här online på NK<<

Pillow Talk serien

Den universella favoriten! En av de bästa produkterna från Charlotte Tilbury kommer utan tvekan från hennes omtalade serie Pillow Talk. Hypen är befogad (!) och som makeupartist tycker jag att den är genialisk! Serien inkluderar allt från läppstift, läppenna till ögonskuggor och kindprodukter. Älskar allt och tycker kvalitén är grym! Pillow Talk är alltså en universell nyans som passar de flesta hudtoner och har blivit en favorit för att den ger en så fin naturlig look. Original läppstiftet och läppennan till är några av mina absolut bästa bröllopsprodukter som jag använder flitigt. Nyansen finns dessutom i tre olika versioner/styrkor: Original, Medium och Intensive! Så smart!

Pris | Matte revolution lipstick 400 kr Lip Cheat läppenna 295 kr Airbrush flawless lip blur 400 kr

Matte Revolution Lipstick 

Letar du efter det perfekta läppstiftet? Charlotte Tilburys Matte Revolution Lipstick-serie ger dig en mjuk, matt finish som samtidigt är fuktgivande. Utbudet är stort och har så otroligt vackra nyanser och kvalitén är även här kanon. Läppstifthylsorna är dessutom lyxiga, har lite dyngd och jag bara älskar att ha dem i väskan!

Pris | Matte revolution lipstick 400 kr

Pillow talk swatchade i läppstift, läppenna och Airbrush Flawless Lip Blur.

Airbrush Flawless Finish Setting Powder

Charlotte Tilburys Airbrush Flawless Finish Setting Powder är också väldigt omtalad. Det säljs ett puder i minuten, så då kan ni räkna ut omfattningen av försäljningen. Det här tunna utblurrande pudret ska fixera din makeup och ge en flawless finish utan puderkänsla.

Jag kände på formulan för första gången igår på lanseringen och fick dessutom testade den på när en Makeup artist från Charlottes team gjorde en touch up på mig. Jag frågade honom om den var snarlik By Terrys Hyaluronic hydra powder (länk lyko) som jag älskar och han tyckte att den var snarlika men något mer återfuktande. Jag tyckte dock att jag såg en aning kakig ut när jag kom hem men det kan ju också bero på mängden som applicerades. Måste testa den själv på för att veta exakt vad jag tycker, men känslan på fingret när jag swatchade den var WOW.

Pris | 565 kr >> Du hittar pudret här på Nk online<<

Charlotte Tilburys produkter tillgängliga i Sverige 

Så var hittar du alla hennes magiska sminkprodukter i Sverige? Just nu är det Nordiska kompaniet, NK, som har fått exklusivitet på försäljningen i skandinavien! Du hittar alltså en magisk Charlotte Tilbury disk inne på NK i sthlm samt online på deras hemsida.

Så, vad är ditt första intryck av Charlotte Tilbury? Har du någon favoritprodukter som du vill testa ? Dela med dig av dina erfarenheter och skönhetsråd i kommentarerna nedan! /Stor kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Förstår det! Jättefin kvalité på väldigt mycket i sortimentet. Testar du så hör av dig och säg vad du tyckte! 🙂

Skriv en kommentar