Funderar du på att använda lösögonfransar på Nyårsafton? Smart! Lösfransar kan förvandla den enklaste makeupen till en succé! Om du brukar ha svårt med att sätta fast lösögonfransarna så kommer här ett par riktigt bra tips på hur du lyckas! (Ett nytt uppdaterat inlägg om hur du fäster lösfransar finns här!)

Så fäster du lösögonfransar
Oeil de Biche (adlink) från Sweedlashes by Terry

Guld värda, speciellt om du är Nybörjare eller ofta har problem med att lösfransarna släpper under kvällen. Här kommer en Steg för Steg-guide i hur du enklast applicerar dina lösögonfransar!

detta behöver du fästa fransar

Det här behöver du för att fästa lösögonfransar!

Ett bra franslim – Adhesive från Sweedlashes (adlink)
Ett par Lösögonfransar – Eyelashes Oeil de biche Sweedlashes (adlink) *Mina favoriter just nu*
En bra makeupsax – Scissor The Brow Gal (adlink)
En pincett – Tweezer Anastasia Beverly Hills (adlink)


Sminkförberedelser innan du börjar:

Sminka klart det mesta av din makeup, böj dina egna fransar lätt och lägg även mascara! Tänkte du ha lite mindre makeup? Lägg då en tunn fransmarkering (utsuddad kajal längs med franskanten). Detta för att få ett så bra och naturligt resultat som möjligt då du undviker ett glapp mellan dina egna fransar och lösfransen.

Steg för steg fransar

STEG FÖR STEG | SÅ HÄR FÄSTER DU LÖSÖGONFRANSAR

1. Mät
En viktig punkt om du ska lyckas med lösfransarna är att fransen måste ha rätt längd. De flesta lösögonfransar är för långa och måste kortas av en bit. Detta är ett utav de vanligaste misstagen, att man bär en för lång frans! Lägg lösögonfransen på fransraden (utan lim såklart) så ser du om du behöver klippa bort en bit.

2. Klipp
Klipp i ytterkanten på fransen INTE i innervrån då den oftast kan skava om den klipps. Se till att du kommer så nära din längd som möjligt men klipp hellre lite i taget och mät igen om du blir osäker så att den varken blir för lång eller för kort.

3. Korrigera
Om du råkar klippa för mycket? Ingen fara, hellre för kort än för lång. Om fransen är för lång så lossnar den lätt i kanterna eller så glappar den i mitten på ögat. Spara alltid det du klipper bort för skulle den bli alldeles för kort så kan du alltid sätta fast de lösa delarna separat.

fransar och lim
4. Mjuka upp fransen
Innan jag applicerar limmet brukar jag alltid mjuka upp lösögonfransen genom att linda den lite lätt runt fingret och böja den försiktigt. På så sätt blir den inte lika stel efter att ha suttit i förpackningen och det blir lättare att få den att lägga sig perfekt på fransraden!

5. Ögonfranslim
Dags att påbörja själva appliceringen av lösögonfransen. Lägg en tunn strimma med franslim på tex din fransförpackning eller annat underlag. Doppa försiktigt lösögonfransens i limmetet längs hela kanten men akta så att det inte kommer ut lim på stråna.

6. Låt torka till rätt konsistens
Låt limmet torka till i ca 20 sekunder innan applicering. Om limmet är för blött så fäster det inte och man kletar ofta ner makeupen då man tvingas sätta om fransen när den lossnar. Detta är det andra misstaget man gör! Konsistensen ska vara mer kladdigt än rinnig. Exakt hur lång tid du ska vänta beror lite på vad du har för lim men om du är osäker så kan du känna lite försiktigt på limmet innan du testar.

7. Ett alternativ
Ett alternativ till hur du kan applicera limmet om du inte vill doppa fransen i en strimma. Håll fransen och applicera limmet direkt från tuben. Detta kan vara något svårare då du inte vill ha för mycket lim på fransen däremot så slösar du inte så mycket på limmet.


applicera lösögonfransar
8. Applicering
Använd dig nu av en pincett för att komma åt ordentligt eller fingrarna för dig som är mer bekväm med det. När du tittar i spegeln så kan du böja huvudet lite bakåt samtidigt som du tittar neråt in i spegeln då ser du fransraden tydligt.

9. Mitten först
Försök att få mittenpartiet på fransen att hamna i mitten på ögats övre franskant. Fransen ska sitta så nära dina egna fransar som möjligt, men den ska inte sitta så långt ner att de hamnar på stråna.

10. Jämna ut
Om fransen hamnar för högt upp på något ställe så kan du vara snabb och trycka ner den lite med pincetten innan limmet hinner torka.  Kontrollera även så att längden är bra ut mot både innevrån och den yttre vrån.


sätta fast fransar

11. Yttre vrån
Fäst sedan fast den yttre vrån med hjälp av pincetten…

12. Inre vrån
…och sist den inre vrån.

13. Kontrollera
Se till att fransen verkligen sitter fast överallt genom att trycka lite lätt med fingrarna.

14. Få ihop fransarna 
Det sista steget är att få ihop fransarna så att de blandas med varandra. Jag brukar böja fransarna lätt och sedan använda pincetten för att reda ut några strån som kanske hamnat på sniskan. Avsluta sedan med ett lager mascara om du vill få mer effekt (behövs inte alltid)!

KLART!

Oeil de Biche sweedlashes

Hur tar man bort lösögonfransar?
Nu förtiden är de flesta bra limmen baserade på latex. Eftersom latex blir som gummi när det torkar följer oftast allt med fransarna när du försiktigt drar av dom på kvällen. Skulle du få några rester kvar av limmet på ögonlocket brukar det vara enkelt att få bort det med en makeup-remover.

Så här rengör du lösögonfransar!
Latexen gör också att det är väldigt lätt att rengöra fransarna så att du kan återanvända dem. Dra bara försiktigt bort limmet med hjälp av pincetten. Detta räcker oftast men har du haft mycket mascara på dom så kan du rengöra fransen med hjälp utav tops och en remover för vattenfastsmink. Har du undvikit att lägga mascara på fransarna håller de sig fräschare ännu längre och du kan återanvända dom gång på gång.

lösögonfRansar nyår

Tips på de bästa naturliga lösögonfransarna:
Letar du efter snygga och enkla fransar som blir naturliga så har du några av mina favoriter nedan men mina absoluta favoriter just nu är DESSA (adlink) och vill du jobba med styckfransar ska du välja DESSA (adlink).

Tips på de snyggaste lösögonfransarna till fest:

Det finns så många men här nedan har vi några utav mina favoriter till partylooken. Mina absoluta favoriter blir definitivt DESSA (adlink) eller DESSA (adlink)!

Behöver du fler Nyårstips? Läs också:

Del 15 Smarta sminktips | Så lyckas du med Nyårsmakeupen 
Del 2 – Så här fäster du lösglitter
Del 3 –  Så här fäster du lösögonfransar
Del 4 –  Tips på bra Glittersmink till Nyår 
Del 5 –  Snygg sminkning till nyår (kommer snart)

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar