Undrar du vilka sminkprodukter som är de absolut bästa i mitt privata sminkkit just nu? I dagens inlägg presentera jag Månadens favoriter från April och bland favoriterna hittar du den bästa mascaran jag hittills testat, en smart multi-palett och en kajalpenna som håller vad den lovar …

1.  Touch-up cream palette (reklamlänk lyko) | 2. Crayon Blackstar (reklamlänk lyko) | High Impact Zero Gravity Mascara Black (reklamlänk lyko)

Månadens Favoriter är produkter som jag älskar från första stund, använder extra mycket eller som blivit självklara för mig att använda i mitt jobb som Makeup Artist. Varje månad tipsar jag om det allra bästa i ett blogginlägg och ger sedan en muntlig genomgång i hur de används på min Instagram i storyn.

Produkter använda i looken:

Bas:
Radiant Skin Tint Moisturiser 2.1N, Beauty act (länk kicks)
Fair 1N Concealer (länk lyko)
Touch-up cream palette (länk lyko)
Studio Fix Pro Set + Blur Weightless Loose Powder (länk lyko)

Ögon:
Pro longwear Paint pot Painterly och Groundwork
(Lyko)
Crayon Blackstar Brown stellar (reklamlänk skincity)
High Impact Zero Gravity Mascara Black (reklamlänk Lyko)

Bryn:

Brow freezen Anastasia (reklamlänk Lyko)
Brow wiz Medium brown (reklamlänk Lyko)

Läppar:

The Riviera Lip Gloss Peach No. 1 (reklamlänk Lyko)

Nagellack:

Depend Iq Open your heart (reklamlänk Lyko)

Touch-up cream palette är en snabb, smidig och enkel produkt att applicera.

1# TOUCH-UP CREAM PALETTE | ALL I AM BEAUTY

Nu kommer ett supertips för dig som vill att det ska vara enkelt, gå snabbt och ge effekt i en icke avancerad vardagsrutin!

Varför en favoritprodukt?
Här har du en liten trio av makeup som du kan använda både som concealer, rouge, #krämbronzer och highlighter. Formulan kommer i en fin krämtextur som smälter in naturligt på huden och snabbt ger en naturlig lyster. Pigmenten är mjuka och är lätta att sudda ut. Paletten kommer dessutom med en spegel så den är enkel och smidig att ta med sig i handväskan om du vill toucha up under dagen. En enkel, snabb och effektfull produkt som gör sig fin på alla men extra fin på dig som har en mogen hud.

Hur används den?

  • Ljusa färgen – Använd den som en lättare concealer där du är lite ojämn i huden eller som en uppljusande produkt under ögonbryn, i ögonvrån och uppe på kindben. Tänkt dig att den ger en matt highlight effekt.
  • Bruna färgen – Använd den lite var stans som en lättare bronzer för att få färg och form i ansiktet. Applicera den tex under kindben för att förhöja dina drag!
  • Rouge färgen – Använd den som en rouge uppepå kindbenen eller som en touch up på läppare bara för att få lite mer liv i ansiktet.

Pris | Touch-up cream palette (reklamlänk lyko) kostar 375 kr

Crayon Blackstar är mjuk, lätt att sudda och sitter som berget.

2# Crayon Blackstar | BY TERRY

Nu ska du få tips på en av mina absolut mest använda produkter i jobbväskan – Crayon blackstar från By Terry. Detta mina vänner, är några av de bästa kajaler jag hittills stött på i min karriär. De gör mig aldrig besviken och kommer i så fina nyanser! Så vad är det som egentligen gör denna kajalpenna riktigt bra?

Varför en favorit?
Jag har egentligen tre viktiga kriterier när jag väljer kajalpennor. Tre kriterier som väldigt sällan går att hitta i en och samma kajalpenna:

1. Den ska vara mjuk och gå att sudda ut enkelt
2. Den ska sitta (helst vara vattenfast) och inte kladda
3. Den ska ha en djup färg som upplevs jämn och även syns tydligt när den suddas ut.

By Terrys kajalpennor uppfyller alla mina tre krav och lite till eftersom den dessutom är anpassad för känsliga ögon. De har dock inte så många nyanser i sortimentet, just nu fyra stycken, men de färger som finns är sjukt pigmentrika, något över det vanliga och jag använder dem alla som smör!

Vilken nyans ska du välja?
Färgerna som finns är:
Black print = Djup matt svart
Brown Stellar = Mjuk brun nyans med diskret glitter
Bronze Generetion = En khaki grön som skiftar i guld
Brown Secret = Djup matt mörkbrun

(Utomlands har By Terry även släppt en kornblå nyans! Hoppas den kommer till Sverige inom kort.)

Pris | Crayon Blackstar (reklamlänk lyko) kostar 279 kr

Zero gravity mascaran sitter som berget, fäller inte och är lätt att tvätta bort.

3# High Impact Zero Gravity Mascara Black | Clinique

Sen har vi en av mina absolut mest använda mascaror som tog mig med storm för två år sedan, High Impact Zero Gravity Mascara! Den har faktiskt blivit en Månadens favorit en gång tidigare men jag vill så gärna lyfta den igen för ingen annan mascara är som denna!

Vad är det som är extra bra med just den här mascaran?
Det som gör mascaran unik är den viktlösa gelformulan som har så kallade flexibla polymerer. Den gör att fransarna känns fjäderlätta på vilket hjälper till att hålla fransarna uppe hela dagen. Den böjda borsten tillsammans med den nya formulan lyfter verkligen fransarna och den sitter och framhäver mina något glesa och trötta fransar som ingen annan mascara. Kvalitén är som alltid topp på Cliniques mascaror men det som gör den här bättre än de tidigare i sortimentet är att den tål regn, svett, fukt och tårar men kan ändå enkelt sköljas bort med varmt vatten (38 grader). Det är något som jag vet att ni kommer älska!

Hur upplevs den när den tvättas bort?
Himmel! Jag älskar den här typen av mascaror som bara släpper efter att man sköljt fransarna med lite varmare vatten. Man rekommenderar alltså inte att ta bort den här mascaran med en makeupborttagning utan bara varmt vatten. Antingen tar du och använder fingertopparna och sköljer varmvatten på fransarna ett par ggr tills mascaran glider av i små korvar eller så blöter du en bomullsrondell med varmt vatten och pressar på ögat några sekunder och torka sedan bort. Aldrig mer grå runt ögonen, hur låter det? 🙂

Pris | Clinique High Impact Zero Gravity Mascara Black (reklamlänk Lyko) hittar du för 295 kr

 

 

Är det någon av produkterna som du blev sugen på att testa? / Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Åh tack för alla tips! <3 Man vill ju bara ha ALLT!

    Har du någon favorit eye makeup remover? Har en från Nivea nu men tkr inte den är så bra.. Får alltid med massor av fransar på bomullspaden.

    Kram,
    Elina

Skriv en kommentar