Och så har det gått en månad till och vi har klivit in i den berömda 8 månadersfasen. Det har varit lite som att bli inkastad i en tvättmaskin igen men efter ett par dagar vande man sig vid det också. Den största skillnaden har varit att han verkar förstå att världen är ganska så stor nu och att alla intryck gjort sig mer påtagliga i sömnen.

8 månader bebisEn annan utmaning är att han växer ur allt SÅ fort! Byxorna från polarn och pyret har han typ haft 2 ggr.

Sömn
I vanliga fall sover Frans ganska bra på natten. Vi lägger honom runt 19.00 tillsammans med en flaska ersättning och får sedan gå upp runt 03 för att ge en flaska till. Sen sover han till ca 06. Den där 03-flaskan kan säkert vänjas av men jag känner ingen stress över det. Vid skiftet mellan 7 och 8 månader var det däremot som om någon tryckte på en knapp. Han kunde skrika rakt ut och vakna tusen gånger. Vi tänkte att han kanske inte fick i sig tillräckligt längre och gick över till välling men det har senare visat sig vara sämre för hans mage. Sömnen är under hyfsad kontroll igen men det går verkligen upp och ned vecka för vecka. Som alla säger, det kommer ju olika faser som kommer och går hela tiden men i stunden vill man liksom bara hitta lösningar till allt som sker. Man glömmer bort att man ska undvika att komma på anledningar till allt som sker. Det är nog min största insikt från den här tiden. 🙂

Läs också: Varför du inte vill vara utan en babyvakt med video

Utveckling
Vi har märkt att Frans är ganska så tidig i sin utveckling generellt så det gäller att motivera och stimulera honom ordentligt samtidigt som man inte vill gå allt för snabbt fram med allt. Nu har han i alla fall börjat kommunicera mer med oss och vi har tom hört både “Hej” och några försök till “mamma” och “pappa”.  Och han växer! Har beställt en jättefin mätsticka (reklamlänk namnlappar.se) som jag ska följa upp alla hans cm:trar med 🙂

Tidig potträning
En annan häftig grej. Bvc uppmanade att testa på tidig potträning nu när han blivit så medveten och eftersom han är ganska så tydlig med sina behov (sker oftast vid samma tid på dagen) så vi har försökt styra in honom mot pottan! Och dra mig baklänges, nu har han inte gjort nr 2 i blöjan på 2 veckor. Det är inte varje dag det går lätt kan jag lova men varje gång han verkar vilja gå börjar vi prata om pottan och går in på toaletten.


Läs också:

6 tips inför första tiden med bebis
6 Månader med Frans

Varför du inte vill vara utan en babyvakt med video
Badleksaker från Isabelle Laurier
7 månader med Frans

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar