Tagg

Barn

Browsing
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Frans har hunnit bli 1,5+ och sedan jag skrev sist i barnkategorin har vi hunnit testa igenom en hel del barnprodukter här hemma. Bland dem har jag hittat ett par numera välbeprövade favoriter som köpts om och om igen och som vi både gillar och rekommenderar!

Och så har det gått en månad till och vi har klivit in i den berömda 8 månadersfasen. Det har varit lite som att bli inkastad i en tvättmaskin igen men efter ett par dagar vande man sig vid det också. Den största skillnaden har varit att han verkar förstå att världen är ganska så stor nu och att alla intryck gjort sig mer påtagliga i sömnen.

ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Det har varit fullt fokus på att boa in oss i den nya lägenheten efter att vi kom hem från semestern. Frans har fått ett eget rum och det är så mysigt att se honom lysa upp varje morgon när vi går in och säger godmorgon till hans leksaker. Just nu är det olika former av djur som gäller så gissa om det blev poppis när han hittade sina nya badleksaker.

Jag hittade massor av söta djur från Isabelle Laurier när jag googlade efter roliga badleksaker att ha i badkaret. En badanka känns ju som en klassiker men den här stora XL ankan (länk till lyko) hade jag inte sett innan. Riktigt kul! Frans min när han kröp in i badrummet och såg den stora anka. 🙂

Dom andra mindre badleksakerna kommer i ett kit (länk till lyko) och är lika poppis att leka med på köksgolvet som i badkaret kan jag lova.

En annan sak som vi använt sedan ett par månader i badet är olika skrubbhandskar (länk till lyko) i roligt varianter. Vi har alltid använt en konjac svamp (länk till lyko) och tvättat honom med när han var bebis men nu när han är lite mer medveten har vi haft allt ifrån pirater till skelögda grodor här hemma. Ett supertips eftersom det är optimalt när man ska rengöra (läs distrahera) ett barn som gör allt annat än att sitta still. Funkar också på skötbordet om bebisen inte vill ligga still där heller:)

Frans har hunnit passera 7 månader (!) så nu har vi fullt upp med att leka titt-tut här hemma. 🙂  Under de senaste veckorna har vi haft semester och hunnit med att flytta och under tiden har Frans tagit ett mega-skutt på den sociala fronten. Det har gjort föräldraskapet lite lättare samtidigt som vi utmanas på andra fronter.


Utveckling

Jorå! Nu finns det en vilja och nyfikenhet utan dess like som tittar fram mellan varven. Nu skrattas det åt allt som mamma och pappa gör och allt ska undersökas, gärna på egen hand utan hjälp. Sedan den sista uppdateringen har Frans dessutom börjat krypa och nästan direkt efter att han förstod det konceptet har han både börjat sitta och försöka ställa sig upp mot precis allt. Det har varit en riktig utmaning eftersom vi under den tiden bott bland flyttkartonger i väntan på den nya lägenheten.

Den här bärselen använder vi – den heter Easy Evening (länk nedan) och kommer från Najell.

Dessutom har alla rutiner utmanats en aning under semestern. Vi har varit runt och träffat familj och vänner mer än vanligt och besök lite olika platser så det har inte varit helt lätt att vara helt konsekvent med hans vanliga napp-tider. Frans somnar inte heller hur som helst i vagn eller i bil (ibland händer det) så vår grej har fått bli att använda mer bärsele (länk till Bonti) när vi velat varva ner. Det har funkat utmärkt! Här sitter han harmoniskt och somnar mer än gärna eftersom han älskar närhet. För övrigt har hans sociala sida fått blomma ut. Han älskar att vara bland folk och även om mamma och pappa blivit lite viktigare de senaste veckorna så gillar han att vara hos andra också. Det tror jag är en bra grej att vänja honom vid från start.

Läs också: Varför du inte vill vara utan en babyvakt med video

Världens sötaste lilla zebra upptäcker sand på stranden! Uvdräkt från Swimpy (länk apohem)

Mat

Som jag nämnde när Frans blev 6 månader så slutade vi amma och jag pumpade i stället ut och varvade med mjölkersättning sista tiden. Planen var egentligen att trappa ner amningen under en längre tid men jag slutade faktiskt från en dag till en annan pågrund av att Frans smittade mig med svamp på brösten fram och tillbaka . “Torsk” i munnen (svamp) på barn är jättevanligt och har man tur försvinner det ganska snabbt men i vårt fall höll det i sig så länge och jag blev bara sämre och sämre så till slut gick det inte mer. Det var tack och lov inga problem alls. Frans blev glad bara han fick närhet och flaska! Jag blev däremot lite snuvad på den där sista tiden vid bröstet men det kanske var lika tur det, blödig som man är.

Hormonspratten

Att sluta amma var i och för sig ingen dans på rosor rent kroppsligt innan det blev som vanligt igen. Hormoner och andra ämnen i kroppen har spökat en hel del så det har blivit snabba svängar mellan högt och lågt. De första två veckorna var jag så deppig!! Har läst i efterhand att det är jättevanligt att man får en sån dipp under tiden kroppen ställer om sig men där och då var det riktigt jobbigt. EFTER det däremot, kändes det som att jag fick livet tillbaka på riktigt. Jag fick tillbaka energi, lyster i ansiktet och jag började öka lite i vikt igen vilket kändes bra. Vilken resa puh!

Läs också:
5 Månader med Frans
Smarta formar till Smakportioner
6 produkter varje småbarnsmamma behöver i sin sminkväska
4 Månader med Frans
Ett av de smartaste baby hacksen!
Slutet på bebisbubblan
6 tips inför första tiden med bebis
6 Månader med Frans